28 March 2023

El Vell Mutrah

Primer dia a Muscat. Ens allotgem a Mutrah, la zona del port, i aquell dia vaig sortir de l’hotel per comprar els bitllets de ferry pel dia següent. L’idea era començar el viatge amb la Península de Musandam, que és zona una isolada d’Oman (per arribar-hi per terra cal atravessar els Emirats) per continuar després amb el clàssic circuit al voltant del país.

Males notícies: no hi hauria cap ferry pel dia següent degut a les males condicions del mar. Definitivament no era el meu dia! Vaig comprar els tiquets per Dijous, inch’allah, sabent que això trencaria completament els plans però no tenia cap més alternativa. Amb els bitllets en la butxaca, vaig anar a descobrir la Corniche de Mutrah.

La Corniche és una zona molt bonica amb un llarg passeig, alguns edificis interessants i les muntanyes de fons. A la punta est del port hi ha el fort de Mutrah, construït pels Portuguesos per vigilar el mar (i els seus pirates!) de ben a prop. El dia era càlid i assoleiat i jo ja havia oblidat l’hiver de París 🙂 El mar estava picat i alguns turistes distrets van rebre la segona dutxa del dia. La escena era tan divertida que vaig decidir quedar-me una estona prenent fotos 🙂

Oma005Web

Desde la Corniche també es pot visitar el Souq de Mutrah, potser el souq més interessant d’Oman. La atmosfera era bonica i ràpidament em vaig acostumar a la llum tènue i l’olor d”encens de l’interior. El souq era el lloc perfecte per perdre’s durant una estona, una espècie de Cova d’Ali Baba, però els objectes tradicionals eren difícils de trobar. Enlloc d’aquests, molts Indis em proposaven les seves millors pachmines o les samarretes del meu equip de fútbol peferit. Maleïda globalització . .

Oma020Web

Infos :

  • Mutrah Hotel. El primer hotel construït a Oman, bona qualitat /preu i es pot anar a la Corniche a peu. L’habitació costa  55€ /nit. Aquest va ser l’hotel més econòmic que vem trobar a Oman i l’únic que recomanaria!