26 March 2023

La Roca del Lleó

Sigiriya és una parada interessant en el Triangle Cultural, a només 20 kms de Dambulla. És un antic palau reial construït en el cim d’un enorme monolit de 392m d’alçada.

Sri165Web

El Rei Kasyapa va construïr aquest palau en el segle V per a la seva nova capital i va decorar els laterals de la roca amb bonics frescos. El palau va ser abandonat a la mort del rei i més endavant es va reutilitzar com a monastir Budista, fins al segle XIV.

Per arribar al cim cal pujar 1.202 escales, una tasca bastant dura amb aquella calor. A mig camí, hi havia alguns frescos dins d’una galeria allargada, els quals van resultar una molt bona pausa pel meu genoll.

Sri168Web

La pujada final es fa a través d’una porta amb la forma d’un lleó enorme (la Porta del LLeó). Avui en dia només queden les seves potes però tot i així és impressionant i un punt molt popular per fer fotos commemoratives   🙂

Sri176WebJa en el cim, vaig poder gaudir de boniques vistes de la selva circumdant. No queda gaire del monestir en sí, a part d’algunes fondacions, així que un guia pot ser bastant útil. Jo em vaig limitar a admirar el païsatge i el conjunt de les ruïnes sense intentar d’endivinar què era què.

Sri182Web

Desafortunadament no vaig tenir temps de visitar els jardins a baix al peu de la roca perquè volia marxar cap a Polonnaruwa aquell mateix dia. Va ser una pena perquè aquests jardins són considerats entre els jardins dissenyats a nivell paisatgístic més antics del món. De totes maneres són tan grans que es veien des del cim de la roca.

De tornada a Dambulla, vaig agafar la meva motxilla i em vaig dirigir cap a Polonnaruwa en bus, on vaig arribar-hi just abans de la tempesta.